Agressie Training

Steeds meer en meer verschijnen er publicaties over agressie in de werksituaties. Volgens een recente gehouden onderzoek zegt 77% van de medewerkers dat agressie vaker voorkomt dan voorheen. 42% van de medewerkers geeft aan wekelijks met verbale agressie te maken te hebben.

Daarnaast blijkt uit onderzoeken dat agressie in alle bedrijfstakken toeneemt. Geconfronteerd worden met agressie roept emotie op en het is lastig om vanuit de emotie op een goede manier te reageren op deze agressie.

Het wapenen tegen agressie is een must voor iedereen die met klanten werkt of hiermee in contact komt. De basis voor omgaan met agressie is terug te vinden in de Transactionele Analyse. Vanuit dit theoretische model worden veel handvatten gevonden over hoe je met je eigen gedrag het gedrag van een ander kunt beïnvloeden.

Leerdoel

Deelnemers leren waarom iemand agressief is
Vanuit deze achtergronden ontstaat er een rationeel begrip waarom de ander agressief is.
Deelnemers leren agressie te stoppen en het gedrag van de agressor om te buigen.
Als de agressor niet kan of wil stoppen met de agressie leert de deelnemer de agressor te verwijderen, zonder geweld.

Onderdelen

Waarom worden mensen agressief?
Wat doet agressie met mijzelf?
Transactionele analyse en het begrijpen van agressie?
Wat kan ik doen als het gebeurd
Hoe kan ik mijn collega helpen en wat maken wij voor afspraken?
Handelen in praktijksimulaties

Opmerkingen

In deze agressie training wordt gewerkt met een professioneel rollenspelacteur waarbij de oefeningen zijn afgestemd op de dagelijkse praktijk van de deelnemers.
Alle trainingen van VMB security & solutions worden op maat gemaakt en volledig afgestemd op de doelgroep.
De door ons gebruikte rollenspelacteurs worden van te voren "ingetraind" op de situaties en de leerdoelen die bereikt moeten worden.
Het programma kan gecombineerd worden met andere trainingen of onderdelen daaruit.

Fysieke training

Voor diegene waarbij het omgaan met agressie alleen niet genoeg is, maar die ook liever fysieke weerbaarheid krijgen, geeft VMB services & solutions ook een training fysieke weerbaarheid. Een prettige en praktische training, waarbij u zekerder op kan treden indien u met agressief gedrag te maken krijgt.

Inschrijving cursus omgaan met agressie

U heeft een dringende vraag over omgaan met agressie of wenst u in te schrijven voor één van onze cursussen? Mail ons (info(@)VMBrecherche.nl), bel ons (+31 (0)36 549 9819) of vul het contactformulier in. Wij nemen direct contact met u op!