Alarmsystemen voor particulier en zakelijk

Een alarmsysteem kan de zaken die u het meest waardevol vind beschermen. Dit kan uw personeel zijn, bijvoorbeeld door een overval alarm, uw bedrijf of huis, door een inbraakalarm, of iets anders. VMB security & solutions heeft voor elke beveiligingsuitdaging een passende oplossing met een (draadloos) alarmsysteem.

Alarm voor elk risico

VMB security & solutions heeft ruime ervaring in het opzetten en installeren van alarmsystemen voor zowel particulieren als ondernemingen. Bij VMB staat het risico voorop. Dat houdt in dat u samen met een beveiligingsdeskundige van VMB security & solutions bepaald wat u wilt beschermen en samen met hem of haar vaststelt wat hiervoor nodig is. Zo zorgen wij dat een alarmsysteem altijd bij uw situatie past. Soms kunt u hierin kiezen om zaken juist extra te beveiligen, maar in andere gevallen is iets niet beveiligen soms ook een weloverwogen keuze. De beveiligingsadviseur staat u in deze keuze bij.

Verschillende alarmsystemen

Alarmsystemen zijn er in verschillende vormen en voor verschillende doeleinden. Afhankelijk van de prioriteiten die u stelt maakt u gebruik van één of meerdere componenten. Hieronder een paar voorbeelden die wat verder zijn verklaard in hun werking.

BediendeelCentrale
Het hart van een alarmsysteem of draadloos alarmsysteem is de centrale. De centrale ontvangt signalen van de melders en neemt hierop een actie. Die acties kunnen verschillen van het alarmeren van een alarmcentrale tot het doen afgaan van een sirene of flitslicht. Elke centrale heeft een aantal zones. Het aantal zones bepaald uiteindelijk hoeveel melders er afzonderlijk van elkaar kunnen worden aangesloten. Dit hangt o.a. af van de grootte van uw project.

 

BewegingsmelderBewegingsmelder
Een bewegingsmelder werkt op basis van een technologie (onder andere infrarood), die beweging in een bepaald gebied waarneemt en een alarm geeft als dit binnen een bepaalde voorwaarde plaatsvindt (bijvoorbeeld na sluitingstijd). Een bewegingsmelder is zo af te stellen dat een groter of kleiner gebied wordt waargenomen, of bijvoorbeeld kleine bewegingen als een huisdier of trillende ramen worden uitgesloten.

 

Glasbreukmelder
Een glasbreukmelder wordt geïnstalleerd op ramen of ruiten van een te beveiligen object. Indien er een zware schok op het raam wordt uitgeoefend of het glas breekt wordt het alarm geactiveerd.
 

Paniekknop
Een paniekknop is een hulpmiddel voor personen om in geval van bijvoorbeeld een overval, agressie of een andere gevaarlijke situatie een alarm te genereren. Al naar gelang de afspraken die worden gemaakt en de instellingen die worden geprogrammeerd kan het alarm worden doorgegeven aan collega's, een alarmcentrale of de politie. Paniekknoppen zijn bedraad, draadloos en zelfs draagbaar in te zetten.

MagneetcontactMagneetcontacten
Magneetcontanten worden gebruikt op onderdelen van het te beveiligen object die open en gesloten kunnen worden, zoals deuren, ramen, kasten, kluisdeuren of andere zaken. Het magneetcontact controleert constant of de deur open of gesloten is en geeft een alarm als dit wijzigt.  

 

 

Praktische toepassingen

Viersterren hotel in Amsterdam
Een viersterrenhotel in Amsterdam werd vorig jaar opgeschrikt door een gewelddadige overval. Naast organisatorische maatregelen werd VMB ook ingeschakeld voor de technische maatregelen.
Uiteindelijk werden vijf paniekknoppen geïnstalleerd, waarvan drie bedraad en twee draadloze alarmsystemen. Naast de paniekknoppen werd een magneetcontact op de deur naar de kluisruimte geïnstalleerd, waarmee de deur gedwongen gesloten moest blijven en een code voor binnenkomst noodzakelijk werd. Tot slot werd de kluisdeur uitgerust met een dwangmelding, waardoor medewerkers bij een gedwongen opening een alarm konden genereren. De installatie is aangesloten op een particuliere alarmcentrale van VMB met doormelding naar de politie.

Winkel in Almere
Bij een winkel in Almere is zowel de winkelruimte als het dagverblijf, waar de kluis staat, uitgerust met alarm. Hier is gebruik gemaakt van zogenaamde dubbele detectie. Dit houdt in Alarmtagdat een alarm op twee manieren wordt vastgesteld met bijvoorbeeld een bewegingsmelder én een magneetcontact. Door deze "geverifieerde melding" kan de winkel rekenen op de komst van de politie bij een alarm.
Om gebruiksfouten te voorkomen wordt het alarm door de winkelmedewerkers in- en uitgeschakeld met behulp van een contactloze "alarmtag". Door deze voor een lezer te houden wordt de centrale bediend. De doormelding geschiedt op basis van IP (Internet) met een GPRS backup lijn voor het geval het internet uitvalt. 

Behalve deze voorbeelden zijn er nog vele andere voorbeelden en referenties waar VMB u in een persoonlijk gesprek graag over zal vertellen.