Bedrijfshulpverlening (BHV)

Iedere werkgever moet voorbereid zijn op ongevallen, brand en ontruiming in het bedrijf. Sinds 1994 is iedere organisatie verplicht deskundige bijstand te verlenen om de veiligheid en gezondheid van personeel, klanten en gasten te garanderen. De werkgever wijst één of meerdere werknemers aan die de rol van zogeheten bedrijfshulpverlener (BHV-er) vervullen.

Bij VMB kunt u uw personeel laten opleiden tot BHV-er. Onze trainers zorgen ervoor dat uw bedrijf voldoet aan alle wettelijke verplichtingen ten aanzien van bedrijfshulpverlening.

Voor een winkel in kantoorartikelen zijn de risico's anders dan voor een groot chemisch bedrijf. Ook de locatie van het bedrijf en de omvang van een pand, zijn factoren die van belang zijn bij het:

opstellen van een Risico Inventarisatie & Evaluatie (RI&E)
opstellen van een BHV-plan
opleiden/trainen van BHV-ers
houden van ontruimingsoefeningen
coachen van preventiemedewerkers

Neem geen enkel risico en zet VMB-professionals in! Zij scheppen samen met u de randvoorwaarden voor een verantwoorde bedrijfshulpverlening.

Basis

Een gedegen Risico Inventarisatie & Evaluatie – afgekort tot RI&E – is de basis van bedrijfshulpverlening. Hierin wordt uitgewerkt welke risico’s werknemers lopen bij het uitvoeren van hun werkzaamheden én welke maatregelen genomen moeten worden om deze risico’s te beperken. De maatregelen worden helder uiteengezet in een plan van aanpak (het BHV-plan). Daarmee kunt u zelf binnen uw bedrijf meteen aan de slag.

Update

Uw BHV-plan dient regelmatig tegen het licht te worden gehouden om vast te stellen of aanpassingen nodig zijn. Voldoen de maatregelen na bijvoorbeeld een verbouwing of personeelsuitbreiding? Een jaarlijkse update is noodzakelijk.

Reeds getrainde BHV-ers moeten hun kennis en kunde op peil houden. Voor BHV-herhalingen kunt u ook een beroep op ons doen.

Opleidingen

VMB security & solutions verzorgt diverse BHV-gerelateerde opleidingen. Deelnemers ontvangen een basisdiploma of herhalingscertificaat. U kunt zich inschrijven voor opleidingen incompany, waar en wanneer u dat wilt. Bovendien beschikt VMB in Almere over een eigen trainingslocatie. De opleidingen zijn interactief, verrassend en altijd up-to-date.

Basisopleiding BHV
Herhalingsopleiding BHV

Interesse in een BHV-opleiding of een risico-inventarisatie? Of wilt u een ontruimingsoefening organiseren? Mail ons via info(@)VMBrecherche.nl. U kunt ook bellen (+31 (0)36 549 9819) of het contactformulier invullen. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op!