Ontruimingsoefening

Statistisch gezien wordt uw bedrijf eens in de tien jaar getroffen door brand en vindt er elke twee jaar bij u een bedrijfsongeval plaats. Dat lijkt een nietszeggende, theoretische constatering. Maar de praktijk is helaas keihard. Voorkom ellende en bereid u en uw personeel voor.

VMB security & solutions organiseert realistische calamiteitenoefeningen, van kleine brandoefeningen tot grootschalige ontruimingsoefeningen met special effects. Denk hierbij aan de inzet van professionele acteurs als slachtoffers of amokmakers. Inzet van brandweerassistentie draagt ook bij aan het intens beleven en dus leren van deze oefeningen.

VMB verzorgt samen met u het contact met de gemeente en lokale autoriteiten t.b.v. bijvoorbeeld een brandoefening.

Doel grootschalige oefeningen

Het doel van het houden van calamiteitenoefeningen is inzicht krijgen in uw eigen veiligheid, kwetsbaarheid én weerbaarheid. U krijgt constructieve feedback van onze gediplomeerde trainers. Elke oefening wordt afgesloten met een evaluatie. U ontvangt een heldere rapportage met al onze bevindingen. Met deze rapportage voldoet u aantoonbaar aan de wettelijke verplichtingen ten aanzien van de bedrijfshulpverlening (BHV).

Kenmerken

Veilige en gecontroleerde opzet
Helder en compleet draaiboek plus eindrapportage
LOTUS-slachtoffers (slachtofferacteurs) vuur-. geluid-, geur- en rookeffecten 
Uitdagende scenario's 
 Overleg met lokale autoriteiten
 Interactieve evaluatie

Voorbeeld ontruimingsoefening

Bekijk deze videoregistratie en ervaar een gedramatiseerde ontruiming door VMB.
Kleinschalige oefeningen

Het kan ook anders. VMB security & solutions organiseert namelijk ook kleinschalige incidentoefeningen. Deze oefeningen zijn uitstekend geschikt om uw personeel in korte tijd en met weinig middelen voor te bereiden op onverwachte situaties. De "BHV-drills" kenmerken zich door een goed uitgedacht scenario waarbij de inventiviteit van de BHV-ers centraal staat. Een trainer/examinator neemt de verrichtingen waar, en stuurt bij indien nodig. De oefening wordt nabesproken en aan u gerapporteerd.

Korte duur: 20 tot maximaal 60 minuten
Kleine groepen deelnemers
Begeleiding door één deskundige trainer/examinator
Uitdagende scenarios
Snel te realiseren
Evaluatie en rapportage

Kleinschalige, onaangekondigde incidentoefeningen zijn een prima middel om de alertheid van uw medewerkers te trainen. Ook dragen ze bij aan beter inzicht in, en begrip voor, het belang van veiligheid.

Wilt u weten welke oefeningen voor uw bedrijf het meest geschikt zijn? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.