Personeel screenen

Het succes van een bedrijf of organisatie staat of valt met de betrouwbaarheid van de medewerkers. Het vooraf screenen van personeel is in de optiek van VMB dan ook een voorwaarde voor een veilige bedrijfsvoering. Immers, in meer dan 75% van alle fraudemeldingen is sprake van ontoelaatbaar gedrag van het eigen personeel.

Het screenen van personeel wordt ook wel antecedentenonderzoek of 'pre-employment' onderzoek genoemd.

Eerste check

Wist u dat u - indien u een medewerker aanneemt - verplicht bent zijn of haar identiteit vast te stellen? Een dergelijke check kunt u uiteraard zelf uitvoeren: controleer de gegevens van iemands cv met die op zijn/haar paspoort. Natuurlijk kunt u de informatie die een sollicitant verstrekt, tot op zekere hoogte, ook eenvoudig zelf natrekken. Bijvoorbeeld door navraag te doen naar de personen bij een eventuele vorige werkgever. Voor een meer diepgaand achtergrondonderzoek naar een potentiële nieuwe werknemer raden wij u echter aan een recherchebureau in te schakelen.

Volwaardige screening

Tekst wordt herzien

Vraag advies

Bij ons kunt u terecht voor het professioneel screenen van (nieuw) personeel of zakenpartners. De rechercheurs van VMB security & solutions weten op een efficiënte en integere wijze de juiste informatie boven tafel te krijgen. Wilt u specifiek advies over het laten uitvoeren van een screeningsonderzoek? Mail ons (info(@)VMBrecherche.nl), bel ons (+31 (0)36 549 9819) of vul het contactformulier in. Wij nemen direct contact met u op.