Winkeldiefstal preventie

Winkeldiefstal is een fenomeen dat tot steeds meer schade in winkels leidt. Soms lijkt het wel of geen enkele klant het verschil tussen mijn en dijn meer weet. Het niet optreden tegen dit ongewenst gedrag blijkt in de praktijk tot steeds meer schade te lijden. Immers als klanten in de gaten krijgen dat medewerkers het toch niet zien of het wel zien maar niet weten hoe er mee om te gaan zal het leiden tot een stijging van de winkeldiefstallen.

In deze training worden zowel het gedrag van de winkeldief, het aanhouden van een winkeldief als het preventief optreden bij winkeldiefstal behandelt.

Leerdoel

Deelnemers leren het gedrag van winkeldieven herkennen en onderscheid te maken in de verschillende soorten winkeldieven.
Deelnemers leren om een winkeldief aan te houden. Vanaf het eerste moment van aanspreken tot het overdragen aan de politie waarbij ook de juridische aspecten worden behandeld.
De deelnemers leren de waarde van preventief optreden tegen winkeldiefstal, zowel bewust als onbewust.
Deelnemers leren een techniek om klanten aan te spreken op ongewenst gedrag, zonder een klant te verliezen.

Onderdelen

Waarom stelen klanten en wat kost het ons eigenlijk?
Aanhouden van een winkeldief
Aanhouden of toch preventief optreden?
Handelen in praktijkoefeningen

Opmerkingen

In deze training wordt gewerkt met een professioneel rollenspelacteur waarbij de oefeningen zijn afgestemd op de dagelijkse praktijk van de deelnemers.
Alle trainingen van VMB security & solutions worden op maat gemaakt en volledig afgestemd op de doelgroep.
De door ons gebruikte rollenspelacteurs worden van te voren "ingetraind" op de situaties en de leerdoelen die bereikt moeten worden.
Het programma kan gecombineerd worden met andere trainingen of onderdelen daaruit.

Inschrijving cursus omgaan met agressie

U wilt winkeldiefstal in uw bedrijf ook een halt toeroepen, of wenst u in te schrijven voor één van onze cursussen?
Mail ons (info(@)VMBrecherche.nl), bel ons (+31 (0)36 549 9819) of vul het contactformulier in. Wij nemen direct contact met u op!