Onterecht ziekteverzuim

Ziekteverzuim is nooit leuk. Niet voor de medewerker en niet voor de werkgever. Als u een ziekmelding krijgt van één van uw medewerkers brengt dit kosten met zich mee. Daarnaast zit u met extra werk. Helemaal vervelend wordt het als u het vermoeden heeft dat het verzuim onterecht is. Hoe gaat u om met ziekteverzuim van uw personeel en nog belangrijk: hoe gaat u om met onterecht ziekteverzuim van uw personeel? VMB Security & Solutions kan u helpen.

Zware kostenpost

Onterecht ziekteverzuim is een zware kostenpost voor bedrijven. Tijdelijke uitzendkrachten moeten zieke werknemers vervangen, doelen worden niet gehaald en in het slechtste geval raken bedrijtoven hun klanten kwijt. Een miljoenen strop waar menig bedrijf dan ook voor wil waken.

Verzuim zien aankomen

Onterecht ziekteverzuim is een type verzuim wat de meeste collega’s wel zien aankomen. Collega weten vaak van elkaar of iemand bezig is met andere dingen of veel ‘stiekem’ belt of een patroon in zijn of haar ziekteverzuim heeft zitten.

Ziekteverzuim en nu?

De kunst is om uw personeel zo ver te krijgen dat zij u inlichten over hun vermoeden waarom een collega regelmatig of langdurig ziek is. Toch kunt u dit niet altijd van uw personeel verlangen. Dan is het zaak uw eigen vermoeden te onderzoeken. Dat kunt u zelf doen of dat kunt u uitbesteden.

Werkwijze verzuimonderzoek

Kiest u voor de optie om de ziekte van uw personeel te laten onderzoeken dan is VMB security & solutions uw partij! Wij stellen – samen met u - een plan van aanpak op. Dit plan gaat vergezeld van een inzichtelijke kostenberekening. Daardoor weet u vooraf exact wat het gaat kosten. En kunt u de kosten voor het onterecht ziekteverzuim afzetten tegen onze kosten. Waardoor u al snel constateert dat de laatste investering loont. Daarnaast kunt u uw verzekering peilen of zij een deel van de kosten willen delen. Er zijn verzekeringsmaatschappijen die openstaan voor onderzoek naar onterecht ziekteverzuim.

Heeft u interesse in een (vrijblijvend) informatief gesprek? Mail ons (info(@)VMBrecherche.nl), bel ons (+31 (0)36 549 9819) of vul het contactformulier in. Wij nemen direct contact met u op!